Werkwijze bij opsporen ontplofbare oorlogsresten

Uxo Drill is uw partner in horizontaal boren met opsporen van ontplofbare oorlogsresten bij bouw- en infraprojecten in verdachte gebieden. Wij ontzorgen u van A tot Z met piloot boringen inclusief explosieven opsporing: uw project veilig uitgevoerd, met minimale verstoring van de omgeving.

Uw project

Legt u ondergrondse leidingen aan in verdachte gebieden met mogelijke explosieven? En zijn er voor de aanleg sleufloze technieken nodig - bijvoorbeeld om onder bouwwerken of infrastructuren als wegen, spoorlijnen of waterwegen door te boren? Dan biedt Uxo Drill uitkomst voor boren in combinatie met de opsporing van ontplofbare oorlogsresten. 

Vrijgave

Na afronding van de boring met explosieven detectie met Uxo Drill krijgt u van ons een erkende vrijgave. 

Horizontaal boren en detectie

 

Uxo Drill voert voor u de boringen uit inclusief explosieven opsporing. Dit doen wij met onze innovatieve Uxo Drill piloot met detectiesysteem in de boorkop. Met dit innovatieve detectiesysteem kunnen de explosieven opruimingsexperts van AVG Explosieven Opsporing Nederland hun expertise optimaal inzetten voor het opsporen van ontplofbare oorlogsresten tijdens het uitvoeren van een horizontale piloot gestuurde boring door Kouwenberg Infra. 

Opsporen van ontplofbare oorlogsresten

In veel gevallen treffen wij tijdens boringen geen explosieven aan. In dat geval zorgt Uxo Drill voor optimale doorloopsnelheid van uw project.  Nemen wij tijdens de boring ontplofbare oorlogsresten waar, dan is er een aantal scenario’s mogelijk:

  • Het object bevindt zich in de baan van de boring. Wij zetten de boring stop.
  • Het object bevindt zich buiten de baan van de boring en buiten de baan van de toekomstige buis. Wij zetten de boring door en plaatsen de definitieve buis.
  • Het object bevindt zich buiten de baan van de boring en binnen de baan van de toekomstige buisdiameter. Wij zetten de boring voort en bepalen na de boring de locatie en grootte van het object. In dit geval bepalen onze explosieven experts in nauwe samenspraak met de opdrachtgever, vergunningverlener, overheden en andere belanghebbenden de mogelijke oplossingen. Denk hierbij aan het zorgvuldig verwijderen van de explosieven, het uitvoeren van een nieuwe horizontale boring of het onder maatregelen plaatsen van de definitieve buis of leiding.